Bagneux NVIDIA

This project aims to take part in, extend and energise community life in conjunction with the residents of central Bagneux. Amid highly diverse neighbours, the project falls within the scope of a more comprehensive reflection, taking that reflection to an urban scale. The reflection should focus on the quality of the newly created urban fabric to preserve and enhance life in the historic centre. The commitment of current and future residents is based on the comfort of the housing and the quality of the outdoor spaces, whether public or private. The difference in building heights draws a ridge line, in a dialogue with the sky in search of light, creating the confluence between the city's suburban and newly created neighbourhoods.

Bagneux NVIDIA

Program: Un ilôt mutable intergénérationnel
Area: Rue des blains, 92220 Bagneux
Area: 11 000 M2
Cost: 18 M euros HT
Certifications: RT 2012, BBC Effinergie
Delivery: Janvier 2020
Team: Bouygues Immobilier, AHA, Cobe, PC Tech, FRESH Architectures